Lönnroth: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lönnroth

Lönnroth on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Lönnrothien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 444

v. 2014 448

v. 2015 458

v. 2016 454

v. 2017 450

v. 2018 452

v. 2019 454

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lönnroth on sijalla 1 878.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Sanan lönnroth merkitys on 'vaahteranjuuri'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimestä on olemassa variantti Lönnrot. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Lönnrotheja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Lönnrothin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lönnrothien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 henkeä), Porvoon maalaiskunta (5) sekä Paraisten maalaiskunta (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lönnroth, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Lönnroth esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lönnroth osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lönnroth esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erik Lönnrothin kuja, Erik Lönnroths gränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lönnrothit ulkomailla

Ruotsissa Lönnroth oli 190 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lonnroth tai Loennroth, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lönnroth

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lönnroth, Finland.

©Tuomas Salste