Lorentz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lorentz

Lorentz on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lorentz-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 29

v. 2017 26

v. 2018 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lorentz on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1930
Yritykset
perust. 1996–2013

Sana Lorentz esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lorentz osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lorentz esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lorentzgränden. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lorentz

Lorentz on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Lorentz oli yhtenä etunimenä 62 miehellä. Samaan aikaan Lorentz oli 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (50 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (12).

Lorentz-suku ulkomailla

Ruotsissa Lorentz oli 128 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Lorentz oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lorentz on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

261281153
Lorentz Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 2 662 henkeä, joiden sukunimi oli LORENTZ. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 21 henkeä, joiden sukunimi oli LORENTZ.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lorenzo Lorentz.

Samankaltaisia nimiä kuin Lorentz

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lorentz, Finland.

©Tuomas Salste