Lotila: Sukunimi-info

Lotila

Tietoja sukunimestä Lotila

Lotila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lotila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 80

v. 2016 80

v. 2017 77

v. 2018 77

v. 2019 76

v. 2020 76

v. 2021 75

v. 2022 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotila on sijalla 8 427. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1965

Vuosina 1960–1965 kuolleet Lotilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lotilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Lotila. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Lotila-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925–1941
Yritykset
perust. –2002

Sana Lotila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lotila

Lotila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lotila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotila, Lotilankuja, Lotilanmutka, Lotilanperä, Lotilantie, Lotilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотила tarkoittaa nimeä Lotila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lotte Lotila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lotila, Finland.

©Tuomas Salste