Lotila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lotila

Lotila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lotila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 80

v. 2016 80

v. 2017 77

v. 2018 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotila on noin sijalla 8 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925–1941
Yritykset
perust. –2002

Sana Lotila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lotila

Lotila (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lotila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotila, Lotilankuja, Lotilanmutka, Lotilanperä, Lotilantie, Lotilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lotilat ulkomailla

Norjassa Lotila oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотила tarkoittaa nimeä Lotila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lotta Lotila.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lotila, Finland.

©Tuomas Salste