Lotta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lotta

Lotta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lottien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 66

v. 2016 64

v. 2017 64

v. 2018 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotta on noin sijalla 9 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lottia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Lotan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1938
Yritykset
perust. 1948–2011

Sana Lotta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lotta

Lotta (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lotta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotankatu, Lotankuja, Lotantie, Lotta Svärdin kuja, Lotta Svärdinkatu, Lotta Svärdsgatan, Lottagatan, Lottakuja, Lottapolku, Lottasvägen, Lottienkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lotta

Lotta on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Lotta oli yhtenä etunimenä 10 931 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 250:s nainen oli etunimeltään Lotta. Juuri etunimenä Lotta onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 68 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lotat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 165 henkeä, joiden sukunimi oli LOTTA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотта tarkoittaa nimeä Lotta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lotte Lotta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lotta, Finland.

©Tuomas Salste