Lotti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lotti

Lotti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lotti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 45

v. 2017 44

v. 2018 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lotti on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1942
Yritykset
perust. 1948

Sana Lotti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lotti

Lotti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lotti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lotti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lotti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lotinkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Lotti

Lotti on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Lotti oli yhtenä etunimenä 10 naisella. Samaan aikaan Lotti oli 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lotit ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 397 henkeä, joiden sukunimi oli LOTTI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli LOTTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лотти tarkoittaa nimeä Lotti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lotta Lotti.

Samankaltaisia nimiä kuin Lotti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lotti, Finland.

©Tuomas Salste