Louhe: Sukunimi-info

Louhe

Tietoja sukunimestä Louhe

Louhe on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Louheiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 32

v. 2015 38

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 37

v. 2023 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louhe on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Louhe ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Louhe on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Louhe on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1941
Yritykset
perust. 1945–2016

Sana Louhe esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Louhe

Louhe (paikannimi)Katuosoitteissa

Louhe on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Louhe jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Louhe esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Louhekuja, Louhepolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухе tarkoittaa nimeä Louhe. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Louhe tai Louis Louhe.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhe

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Louhe, Finland.

©Tuomas Salste