Louhemäki: Sukunimi-info

Louhemäki

Tietoja sukunimestä Louhemäki

Louhemäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Louhemäkien lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louhemäki on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Louhemäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Louhemäkien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Louhemäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Louhemäki on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Louhemäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухемяки ("Louhemjaki") tarkoittaa nimeä Louhemäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Louhemeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Louhemaki tai Louhemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Louhemäki tai Louis Louhemäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhemäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Louhemäki, Finland.

©Tuomas Salste