Louhiniitty: Sukunimi-info

Louhiniitty

Tietoja sukunimestä Louhiniitty

Louhiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Louhiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

v. 2017 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Louhiniitty on melko pitkä nimi.

Louhiniitty on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Louhiniitty on suojattu 1943 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Louhiniitty

Louhiniitty (paikannimi)

Louhiniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Louhiniitty jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухинийттю ("Louhinijttju") tarkoittaa nimeä Louhiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Louhinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Louhinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Louhiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Louhiniitty tai Louis Louhiniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhiniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Louhiniitty, Finland.

©Tuomas Salste