Louhos: Sukunimi-info

Louhos

Tietoja sukunimestä Louhos

Louhos on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Louhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louhos on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Louhos ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Louhos on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Louhos on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1953–2022

Sana Louhos esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Louhos

Louhos Karjalassa
(karttanimi)
Katuosoitteissa

Nimi Louhos esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Louhos jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Louhos esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Louhoksentie, Louhoskatu, Louhoskuja, Louhoskulma, Louhospolku, Louhostie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоухос tarkoittaa nimeä Louhos. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Louhoss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Louhos tai Louis Louhos.

Samankaltaisia nimiä kuin Louhos

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Louhos, Finland.

©Tuomas Salste