Loukas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Loukas

Loukas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Loukkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loukas on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Loukas

Loukas (paikannimi)Katuosoitteissa

Loukas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Loukas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Loukas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loukasgatan, Loukastie, Loukkaankatu, Loukkaanpolku, Loukkaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Loukkaat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 401 henkeä, joiden sukunimi oli LOUKAS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 80 henkeä, joiden sukunimi oli LOUKAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоукас tarkoittaa nimeä Loukas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Loukas tai Louna Loukas.

Samankaltaisia nimiä kuin Loukas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Loukas, Finland.

©Tuomas Salste