Loukas: Sukunimi-info

Loukas

Tietoja sukunimestä Loukas

Loukas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Loukkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loukas on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Loukas ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Loukkaiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Loukkaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Loukkaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Loukas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Loukas

Loukas (paikannimi)Katuosoitteissa

Loukas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Loukas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Loukas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loukasgatan, Loukastie, Loukkaankatu, Loukkaanpolku, Loukkaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Loukkaat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 401 henkeä, joiden sukunimi oli LOUKAS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 80 henkeä, joiden sukunimi oli LOUKAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоукас tarkoittaa nimeä Loukas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Loukass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Loukas tai Louis Loukas.

Samankaltaisia nimiä kuin Loukas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Loukas, Finland.

©Tuomas Salste