Loukkaanhuhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Loukkaanhuhta

Loukkaanhuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Loukkaanhuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 52

v. 2017 52

v. 2018 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Loukkaanhuhta on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Loukkaanhuhta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Loukkaanhuhta

Loukkaanhuhta (paikannimi)Katuosoitteissa

Loukkaanhuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Loukkaanhuhta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Loukkaanhuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Loukkaanhuhta. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоуккаанхухта tarkoittaa nimeä Loukkaanhuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Louckanhuchta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Loukkaanhuhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Loukkaanhuhta tai Louna Loukkaanhuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Loukkaanhuhta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Loukkaanhuhta, Finland.

©Tuomas Salste