Louna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Louna

Louna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lounien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 33

v. 2019 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louna on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lounia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Lounan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1968–2016

Sana Louna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Louna

Louna (paikannimi)Katuosoitteissa

Louna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Louna jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Louna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lounakuja, Lounanpolku, Lounantie, Lounasmaantie, Lounatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Louna

Louna on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Louna oli yhtenä etunimenä 405 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s nainen oli etunimeltään Louna. Juuri etunimenä Louna onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 33 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (333 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (72).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоуна tarkoittaa nimeä Louna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Louna tai Louisa Louna.

Samankaltaisia nimiä kuin Louna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Louna, Finland.

©Tuomas Salste