Louna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Louna

Louna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lounien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Louna on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lounia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Lounan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1968–1999

Sana Louna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Louna

Louna (paikannimi)Katuosoitteissa

Louna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Louna jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Louna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lounakuja, Lounanpolku, Lounantie, Lounasmaantie, Lounatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Louna

Louna on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Louna oli yhtenä etunimenä 368 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s nainen oli etunimeltään Louna. Juuri etunimenä Louna onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (304 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (64).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоуна tarkoittaa nimeä Louna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louis Louna tai Louisa Louna.

Samankaltaisia nimiä kuin Louna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Louna, Finland.

©Tuomas Salste