Lounatvuori: Sukunimi-info

Lounatvuori

Tietoja sukunimestä Lounatvuori

Lounatvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lounatvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lounatvuori on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lounatvuori ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lounatvuori on melko pitkä nimi.

Lounatvuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lounatvuori on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лоунатвуори tarkoittaa nimeä Lounatvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lounatfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lounatvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Louna Lounatvuori tai Louis Lounatvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Lounatvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lounatvuori, Finland.

©Tuomas Salste