Löyttyniemi: Sukunimi-info

Löyttyniemi

Tietoja sukunimestä Löyttyniemi

Löyttyniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Löyttyniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 90 max

v. 2014 116

v. 2016 118

v. 2018 114

v. 2020 113

v. 2022 112

v. 2023 108

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Löyttyniemi on sijalla 6 286. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 563.

Verrattuna muihin sukunimiin Löyttyniemi on melko pitkä nimi.

Löyttyniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Löyttyniemi on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1963–1969

Vuosina 1963–1969 kuolleet Löyttyniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Löyttyniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Löyttyniemi

Löyttyniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Löyttyniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Löyttyniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Löyttyniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Löyttyniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лёуттюниеми ("Ljouttjunijemi") tarkoittaa nimeä Löyttyniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Leitiniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Löÿttÿniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Löyttyniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Loyttyniemi tai Loeyttyniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Löyttyniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Löyttyniemi, Finland.

©Tuomas Salste