Luhtajärvi: Sukunimi-info

Luhtajärvi

Tietoja sukunimestä Luhtajärvi

Luhtajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Luhtajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luhtajärvi on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Luhtajärvi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1967

Vuosina 1956–1967 kuolleet Luhtajärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Luhtajärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Luhtajärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Luhtajärvi

Luhtajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Luhtajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luhtajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luhtajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luhtajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лухтаярви ("Luhtajarvi") tarkoittaa nimeä Luhtajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Luhtajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Luchtaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luhtajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Luhtajarvi tai Luhtajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Luhtajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luhtajärvi, Finland.

©Tuomas Salste