Luhtalampi: Sukunimi-info

Luhtalampi

Tietoja sukunimestä Luhtalampi

Luhtalampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Luhtalampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 79

v. 2016 80

v. 2018 78

v. 2020 77

v. 2022 78

v. 2023 77

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luhtalampi on sijalla 8 193. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Paikannimi Luhtalampi

Luhtalampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Luhtalampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luhtalampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luhtalampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luhtalammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лухталампи tarkoittaa nimeä Luhtalampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Luchtalambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luhtalampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luhtalampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luhtalampi, Finland.

©Tuomas Salste