Luhtaniemi: Sukunimi-info

Luhtaniemi

Tietoja sukunimestä Luhtaniemi

Luhtaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Luhtaniemien määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2014 139

v. 2016 138

v. 2018 136

v. 2020 137

v. 2022 138

v. 2023 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luhtaniemi on sijalla 5 091. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474.

Paikannimi Luhtaniemi

Luhtaniemi
(paikannimi)
Luhtaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Luhtaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Luhtaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luhtaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Luhtaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luhtaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лухтаниеми ("Luhtanijemi") tarkoittaa nimeä Luhtaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Luchtaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luhtaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luhtaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luhtaniemi, Finland.

©Tuomas Salste