Lumia: Sukunimi-info

Lumia

Tietoja sukunimestä Lumia

Lumia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lumioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lumia on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lumia ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lumia on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lumia on suojattu 1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lumia

Lumia (paikannimi)

Lumia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lumia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Lumia

Lumia on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Lumia oli yhtenä etunimenä 1 334 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 000:s nainen oli etunimeltään Lumia. Juuri etunimenä Lumia onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 31 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lumiat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 437 henkeä, joiden sukunimi oli LUMIA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 16 henkeä, joiden sukunimi oli LUMIA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лумиа tarkoittaa nimeä Lumia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumi Lumia.

Samankaltaisia nimiä kuin Lumia

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lumia, Finland.

©Tuomas Salste