Lumikko: Sukunimi-info

Lumikko

Tietoja sukunimestä Lumikko

Lumikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lumikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lumikko on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lumikko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Lumikot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lumikon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Lumikko osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lumikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lumikko, Lumikkokatu, Lumikkokuja, Lumikkolenkki, Lumikkopolku, Lumikkotie, Lumikonkatu, Lumikonkuja, Lumikonpiha, Lumikonpolku, Lumikontaival, Lumikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лумикко tarkoittaa nimeä Lumikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lumiko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lumickå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lumikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumikki Lumikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Lumikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lumikko, Finland.

©Tuomas Salste