Lummejoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lummejoki

Lummejoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lummejokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lummejoki on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Lummejoki

Lummejoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lummejoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lummejoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lummejoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lummejoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луммейоки ("Lummeioki") tarkoittaa nimeä Lummejoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lummeiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lummejoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumi Lummejoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Lummejoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lummejoki, Finland.

©Tuomas Salste