Luodeslampi: Sukunimi-info

Luodeslampi

Tietoja sukunimestä Luodeslampi

Luodeslampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Luodeslampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luodeslampi on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Luodeslampi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Luodeslampi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Luodeslampi

Luodeslampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Luodeslampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luodeslampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luodeslampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luodeslammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луодеслампи tarkoittaa nimeä Luodeslampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Loodeslambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luodeslampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luodeslampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luodeslampi, Finland.

©Tuomas Salste