Luokkamäki: Sukunimi-info

Luokkamäki

Tietoja sukunimestä Luokkamäki

Luokkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Luokkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 62 max

v. 2014 53

v. 2016 52

v. 2018 54

v. 2020 55

v. 2022 55

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luokkamäki on sijalla 10 886. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 566.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Luokkamäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Luokkamäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Luokkamäki

Luokkamäki (paikannimi)

Luokkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luokkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Luokkamäet ulkomailla

Ruotsissa Luokkamäki oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луоккамяки ("Luokkamjaki") tarkoittaa nimeä Luokkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Luokameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Loockamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luokkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Luokkamaki tai Luokkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Luokkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luokkamäki, Finland.

©Tuomas Salste