Luola: Sukunimi-info

Luola

Tietoja sukunimestä Luola

Luola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Luolien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 24

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luola on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Luola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Luolien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Luola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Luola on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Luolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Luolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Luola

Luola
(paikannimi)
Luola Karjalassa
(karttanimi)

Luola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Luola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Luola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luolakatu, Luolakuja, Luolamaantie, Luolantie, Luolapolku, Luolatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луола tarkoittaa nimeä Luola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Luola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luola, Finland.

©Tuomas Salste