Luomajärvi: Sukunimi-info

Luomajärvi

Tietoja sukunimestä Luomajärvi

Luomajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Luomajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2016 49

v. 2018 50

v. 2020 49

v. 2022 49

v. 2023 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luomajärvi on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Luomajärvi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Luomajärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Luomajärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Luomajärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Luomajärvi

Luomajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Luomajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luomajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luomajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luomajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луомаярви ("Luomajarvi") tarkoittaa nimeä Luomajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Luomajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Loomaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Luomajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Luomajarvi tai Luomajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Luomajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Luomajärvi, Finland.

©Tuomas Salste