Luotolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luotolampi

Luotolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Luotolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luotolampi on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Luotolampien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Paikannimi Luotolampi

Luotolampi (paikannimi)Luotolampi (karttanimi)

Luotolampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Luotolampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Luotolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Luotolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luotolammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луотолампи tarkoittaa nimeä Luotolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lootolambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Luotolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luotolampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Luotolampi, Finland.

©Tuomas Salste