Lybeck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lybeck

Lybeck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lybeck-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 229

v. 2015 228

v. 2016 230

v. 2017 232

v. 2018 233

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lybeck on noin sijalla 3 400.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1918

Lybeck-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Lybeck-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lybeck-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 henkeä) sekä Rantasalmi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lybeck, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1940
Yritykset
perust. 1951–2017

Sana Lybeck esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lybeck

Lybeck (paikannimi)Katuosoitteissa

Lybeck on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lybeck jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lybeck esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lybecksgatan, Lybecksgränden, Mikael Lybecks gata, Mikael Lybecks väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lybeck-suku ulkomailla

Ruotsissa Lybeck oli 138 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lybeck oli 111 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lybeck on ollut 26 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

23313826111
Lybeck Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 385 henkeä, joiden sukunimi oli LYBECK. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Любекк ("Ljubekk") tarkoittaa nimeä Lybeck. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lybeck

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lybeck, Finland.

©Tuomas Salste