Maaniittu: Sukunimi-info

Maaniittu

Tietoja sukunimestä Maaniittu

Maaniittu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Maaniittu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 38

v. 2020 38

v. 2022 39

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maaniittu on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Maaniittu ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. 1970–1982

Sana Maaniittu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Maaniittu

Maaniittu (paikannimi)Katuosoitteissa

Maaniittu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maaniittu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maaniittu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maaniituntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маанийтту ("Maanijttu") tarkoittaa nimeä Maaniittu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mānītu.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Manijttu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maaniittu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maare Maaniittu.

Samankaltaisia nimiä kuin Maaniittu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maaniittu, Finland.

©Tuomas Salste