Maaniitty: Sukunimi-info

Maaniitty

Tietoja sukunimestä Maaniitty

Maaniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Maaniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 94

v. 2016 92

v. 2017 92

v. 2018 92

v. 2019 93

v. 2020 91

v. 2021 89

v. 2022 90

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maaniitty on sijalla 7 265. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Maaniitty. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Maaniitty

Maaniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Maaniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maaniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maaniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maaniittyvägen, Maaniitynkatu, Maaniitynkuja, Maaniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маанийттю ("Maanijttju") tarkoittaa nimeä Maaniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mānīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Manijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maaniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maare Maaniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Maaniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maaniitty, Finland.

©Tuomas Salste