Maaniitty: Sukunimi-info

Maaniitty

Tietoja sukunimestä Maaniitty

Maaniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Maaniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 94 max

v. 2014 95

v. 2016 92

v. 2018 92

v. 2020 91

v. 2022 91

v. 2023 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maaniitty on sijalla 7 196. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 352.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Maaniityt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Maaniityn kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Maaniitty. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Maaniitty

Maaniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Maaniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maaniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maaniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maaniittyvägen, Maaniitynkatu, Maaniitynkuja, Maaniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маанийттю ("Maanijttju") tarkoittaa nimeä Maaniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mānīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Manijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maaniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maare Maaniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Maaniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maaniitty, Finland.

©Tuomas Salste