Maanselkä: Sukunimi-info

Maanselkä

Tietoja sukunimestä Maanselkä

Maanselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Maanselkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 111

v. 2015 111

v. 2016 107

v. 2017 109

v. 2018 107

v. 2019 107

v. 2020 107

v. 2021 106

v. 2022 107

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maanselkä on sijalla 6 333.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Maanselkä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Maanselkä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Maanselkä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Maanselkiä on 107.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Maanselkää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926
Yritykset
perust. 1973–1995

Sana Maanselän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Maanselkä

Maanselkä
(paikannimi)
Maanselkä Karjalassa
(karttanimi)

Maanselkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Maanselkä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maanselkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Maanselät ulkomailla

Ruotsissa Maanselkä oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маанселькя ("Maanselkja") tarkoittaa nimeä Maanselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mānselke.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Manselgä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maanselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maanselka tai Maanselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maare Maanselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Maanselkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maanselkä, Finland.

©Tuomas Salste