Maasilta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maasilta

Maasilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Maasiltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 75

v. 2014 74

v. 2015 73

v. 2016 73

v. 2017 73

v. 2018 75

v. 2019 72

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maasilta on sijalla 8 629. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maasiltojen enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. 1992–1998

Sana Maasilta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Maasilta

Maasilta (paikannimi)Maasilta (karttanimi)

Maasilta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kulkuväylä; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Maasilta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maasilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Maasilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maasillankuja, Maasillantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маасильта tarkoittaa nimeä Maasilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Māsilta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Masilda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maasilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maare Maasilta.

Samankaltaisia nimiä kuin Maasilta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maasilta, Finland.

©Tuomas Salste