Madekivi: Sukunimi-info

Madekivi

Tietoja sukunimestä Madekivi

Madekivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Madekivien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 46

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 46

v. 2022 46

v. 2023 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Madekivi on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Madekivi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Madekivet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Madekiven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Madekivi. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Madekivi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Madekivi

Madekivi (paikannimi)

Madekivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Madekivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мадекиви tarkoittaa nimeä Madekivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Madekifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Madekivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Madelene Madekivi.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Madekivi, Finland.

©Tuomas Salste