Mäenmaa: Sukunimi-info

Mäenmaa

Tietoja sukunimestä Mäenmaa

Mäenmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mäenmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 22

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäenmaa on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäenmaa ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mäenmaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mäenmaa on suojattu 1988 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mäenmaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mäenmaa

Mäenmaa (paikannimi)

Mäenmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäenmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнмаа ("Mjaenmaa") tarkoittaa nimeä Mäenmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meenmā.

Nimi kirjoitetaan joskus Maenmaa tai Maeenmaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäenmaa, Finland.

©Tuomas Salste