Mäenpänen: Sukunimi-info

Mäenpänen

Tietoja sukunimestä Mäenpänen

Mäenpänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mäenpästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 23

v. 2015 20

v. 2018 21

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäenpänen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäenpänen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнпянен ("Mjaenpjanen") tarkoittaa nimeä Mäenpänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meenpenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäenbäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäenpänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maenpanen tai Maeenpaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäenpänen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäenpänen, Finland.

©Tuomas Salste