Mäensyrjä: Sukunimi-info

Mäensyrjä

Tietoja sukunimestä Mäensyrjä

Mäensyrjä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Mäensyrjien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 13

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Paikannimi Mäensyrjä

Mäensyrjä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäensyrjä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäensyrjä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäensyrjä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäensyrjä, Mäensyrjänpolku, Mäensyrjäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнсюрья ("Mjaensjurja") tarkoittaa nimeä Mäensyrjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meensirje.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäensÿriä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäensyrjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maensyrja tai Maeensyrjae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäensyrjä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäensyrjä, Finland.

©Tuomas Salste