Mäentaka: Sukunimi-info

Mäentaka

Tietoja sukunimestä Mäentaka

Mäentaka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mäentakojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 1985 55

v. 2014 70

v. 2016 72

v. 2018 70

v. 2020 67

v. 2022 66

v. 2023 60

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäentaka on sijalla 9 874. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 287.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Mäentaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Mäentaan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Mäentakojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pöytyä (3 vainajaa) sekä Turku (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Mäentaka. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Mäentakaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925

Sana Mäentaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mäentaka

Mäentaka (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäentaka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäentaka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäentaka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäentaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнтака ("Mjaentaka") tarkoittaa nimeä Mäentaka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meentaka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäendaca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäentaka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maentaka tai Maeentaka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäentaka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäentaka, Finland.

©Tuomas Salste