Mäentaus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäentaus

Mäentaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mäentausten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 27

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäentaus on sijalla 19 406. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mäentaus

Mäentaus (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäentaus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäentaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäentaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäentauksentie, Mäentaus. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнтаус ("Mjaentaus") tarkoittaa nimeä Mäentaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meentauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Nimi kirjoitetaan joskus Maentaus tai Maeentaus, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäentaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäentaus, Finland.

©Tuomas Salste