Mahlio: Sukunimi-info

Mahlio

Tietoja sukunimestä Mahlio

Mahlio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mahlioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mahlio on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mahlio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Mahlio

Mahlio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mahlio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mahlio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mahlio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mahlionpolku, Mahliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Махлио tarkoittaa nimeä Mahlio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Machliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mahlio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mahad Mahlio.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mahlio, Finland.

©Tuomas Salste