Maikkunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maikkunen

Maikkunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Maikkusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 1985 16

v. 2015 30

v. 2016 28

v. 2017 27

v. 2018 27

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maikkunen on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maikkuset ulkomailla

Ruotsissa Maikkunen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майккунен tarkoittaa nimeä Maikkunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maickuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Maikkunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maikki Maikkunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Maikkunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Maikkunen, Finland.

©Tuomas Salste