Maila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maila

Maila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mailojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 44

v. 2015 44

v. 2016 46

v. 2017 47

v. 2018 49

v. 2019 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maila on sijalla 11 668. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Maila on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mailoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Mailan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1943
Yritykset
perust. –2013

Sana Maila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Maila

Maila (paikannimi)Katuosoitteissa

Maila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mailakatu, Mailakuja, Mailankuja, Mailantie, Mailapolku, Mailatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Maila

Maila on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Maila oli yhtenä etunimenä 2 981 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 900:s nainen oli etunimeltään Maila. Juuri etunimenä Maila onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 48 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (2 550 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (431).

Mailat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 186 henkeä, joiden sukunimi oli MAILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майла tarkoittaa nimeä Maila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maili Maila tai Mainio Maila.

Samankaltaisia nimiä kuin Maila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maila, Finland.

©Tuomas Salste