Maininki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maininki

Maininki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Maininkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 54

v. 2016 56

v. 2017 59

v. 2018 60

v. 2019 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maininki on sijalla 9 881. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936
Yritykset
perust. 1947–2011

Sana Maininki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Maininki osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Maininki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Maininki, Maininkikatu, Maininkiraitti, Maininkitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Maininki

Maininki on myös etunimi. Vuonna 2019 Maininki oli yhtenä etunimenä 25 suomalaisella (11 miestä, 14 naista). Samaan aikaan Maininki oli 60 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майнинки tarkoittaa nimeä Maininki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mainingj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Maininki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maini Maininki tai Mainio Maininki.

Samankaltaisia nimiä kuin Maininki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Maininki, Finland.

©Tuomas Salste