Mainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mainio

Mainio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 118

v. 2015 121

v. 2016 124

v. 2017 120

v. 2018 122

v. 2019 122

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mainio on sijalla 5 715.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1929

Mainioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Mainion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mainioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Revonlahti (4 henkeä) sekä Paavola (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mainio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1937
Yritykset
perust. –2019

Sana Mainio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mainio

Mainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mainiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Mainio

Mainio on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Mainio oli yhtenä etunimenä 452 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 6 000:s mies oli etunimeltään Mainio. Juuri etunimenä Mainio onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 122 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (421 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (31).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майнио tarkoittaa nimeä Mainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maini Mainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Mainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mainio, Finland.

©Tuomas Salste