Maja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maja

Maja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Majojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 412 max

v. 1985 404

v. 2014 392

v. 2015 384

v. 2016 382

v. 2017 378

v. 2018 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maja on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Maja on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Majoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Majan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Majojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (4 henkeä), Hämeenkyrö (4), Pori (3), Pomarkku (3) sekä Nokia (3). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Maja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1939
Yritykset
perust. –2016

Sana Maja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Maja

Maja (paikannimi)Maja (karttanimi)

Maja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Maja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Maja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Maja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Majakatu, Majakuja, Majamaantie, Majankatu, Majankuja, Majantie, Majapolku, Majarinne, Majataival, Majatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Maja

Maja on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Maja oli yhtenä etunimenä 413 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s nainen oli etunimeltään Maja. Samaan aikaan Maja oli 376 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (311 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (102).

Majat ulkomailla

Norjassa Maja oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 141 henkeä, joiden sukunimi oli MAJA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мая tarkoittaa nimeä Maja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maj Maja.

Samankaltaisia nimiä kuin Maja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Maja, Finland.

©Tuomas Salste