Majaharju: Sukunimi-info

Majaharju

Tietoja sukunimestä Majaharju

Majaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Majaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 15

v. 2015 26

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majaharju on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Majaharju ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Majaharjujen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Majaharju. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Majaharju

Majaharju
(paikannimi)
Majaharju Karjalassa
(karttanimi)

Majaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Majaharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Majaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Majaharjuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маяхарью tarkoittaa nimeä Majaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maiahariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majaharju tai Majid Majaharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Majaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majaharju, Finland.

©Tuomas Salste