Majakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Majakangas

Majakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Majakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 22

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majakangas on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Majakankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Majakangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Majakangas on suojattu 1988 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Majakangas

Majakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Majakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 69 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Majakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Majakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маякангас tarkoittaa nimeä Majakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Majakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maiacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Majakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majakangas, Finland.

©Tuomas Salste