Majaneva: Sukunimi-info

Majaneva

Tietoja sukunimestä Majaneva

Majaneva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Majaneva-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 1985 61

v. 2014 69

v. 2016 74

v. 2018 75

v. 2020 77

v. 2022 82

v. 2023 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majaneva on sijalla 7 665. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Majaneva. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Majaneva

Majaneva (paikannimi)Katuosoitteissa

Majaneva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majaneva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Majaneva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Majanevantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маянева tarkoittaa nimeä Majaneva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maianefwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majaneva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majaneva tai Majid Majaneva.

Samankaltaisia nimiä kuin Majaneva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majaneva, Finland.

©Tuomas Salste