Majanlahti: Sukunimi-info

Majanlahti

Tietoja sukunimestä Majanlahti

Majanlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Majanlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 23

v. 2015 31

v. 2018 28

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majanlahti on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Majanlahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Majanlahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Majanlahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Majanlahti on suojattu 1943 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Majanlahti

Majanlahti (paikannimi)

Majanlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majanlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маянлахти tarkoittaa nimeä Majanlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maianlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majanlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majanlahti tai Majid Majanlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Majanlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majanlahti, Finland.

©Tuomas Salste