Majanmaa: Sukunimi-info

Majanmaa

Tietoja sukunimestä Majanmaa

Majanmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Majanmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 53

v. 2014 75

v. 2016 72

v. 2018 74

v. 2020 73

v. 2022 72

v. 2023 71

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majanmaa on sijalla 8 739.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. 1979–2015

Sana Majanmaa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Majanmaa

Majanmaa (paikannimi)

Majanmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majanmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маянмаа tarkoittaa nimeä Majanmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Majanmā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maianma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majanmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majanmaa tai Majid Majanmaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Majanmaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majanmaa, Finland.

©Tuomas Salste