Majasaari: Sukunimi-info

Majasaari

Tietoja sukunimestä Majasaari

Majasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Majasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 1985 57

v. 2014 67

v. 2015 64

v. 2016 63

v. 2017 62

v. 2018 62

v. 2019 61

v. 2020 61

v. 2021 60

v. 2022 60

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Majasaari on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Majasaari

Majasaari
(paikannimi)
Majasaari Karjalassa
(karttanimi)

Majasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 131 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Majasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Majasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Majasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso Majasaari, Majasaarentie, Majasaari, Majasaari Ruotsinsalmi, Pieni Majasaari, Päijänteen Majasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Majasaaret ulkomailla

Ruotsissa Majasaari oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маясаари tarkoittaa nimeä Majasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Majasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maiasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Majasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maja Majasaari tai Majid Majasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Majasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Majasaari, Finland.

©Tuomas Salste