Mäki-Hakola: Sukunimi-info

Mäki-Hakola

Tietoja sukunimestä Mäki-Hakola

Mäki-Hakola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mäki-Hakola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Hakola on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mäki-Hakola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Hakola on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mäki-Hakola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mäki-Hakola

Mäki-Hakola (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäki-Hakola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäki-Hakola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäki-Hakola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäki-Hakolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Хакола ("Mjaki-Hakola") tarkoittaa nimeä Mäki-Hakola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Hacola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäki-Hakola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Hakola tai Maeki-Hakola, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Hakola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäki-Hakola, Finland.

©Tuomas Salste