Mäki-Leppilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Leppilampi

Mäki-Leppilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mäki-Leppilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 76

v. 2017 76

v. 2018 75

v. 2019 75

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Leppilampi on sijalla 8 332. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Leppilampi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäki-Leppilampi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäki-Leppilampi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäki-Leppilampi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäki-Leppilampia on 75.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mäki-Leppilampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Mäki-Leppilammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mäki-Leppilampi

Mäki-Leppilampi (paikannimi)

Mäki-Leppilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mäki-Leppilampi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Леппилампи ("Mjaki-Leppilampi") tarkoittaa nimeä Mäki-Leppilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Leppilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mäki-Leppilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Leppilampi tai Maeki-Leppilampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Leppilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mäki-Leppilampi, Finland.

©Tuomas Salste